Pakketips for flytting

Generelle tips til pakking før flytting:

Selve nedpakkingen av alt løsøre er det mest tidkrevende ved flyttingen. Bruk stødige og gode flytteesker som du fyller opp best mulig. Legg de tyngste gjenstandene i bunnen på esken, de letteste øverst. Fyll gjerne opp hulrom med puter etc. Ikke pakk i plastposer dersom du kan unngå dette. Unntaket er klær, da disse posene kan brukes til å støtte opp flyttelasset inni bilen. Vi anbefaler å pakke klær og andre myke gjenstander (dyner bl.a) i store søppelsekker.

Ingen esker bør veie mer enn ca 30 kg. Det tilsvarer omtrent vekten ev en hyllemeter med bøker.

Alltid: Husk å merke alle esker med hva som er inni, og hvilket rom den tilhører. F.eks "Kjøkken", eller "Pernilles rom". Dette vil du sette høy pris på når flyttelasset kommer frem til den nye boligen.

flytting oslo-flytting asker-flytting bærum-flytte oslo-flytte asker-flytte bærum-flyttehjelp oslo-flyttehjelp asker-flyttehjelp bærum-flyttebyrå oslo-flyttebyrå asker-flyttebyrå bærum

Møbler

Ta ut alle løse hyller i skap. Demonter ustabile garderobeskap og skjøre bordben. Ta vare på nøkler og skruer fra demonterte møbler i egen pose eller eske, og merk hver enkelt pose med hvilket møbel de tilhører. Posene bør legges i en felles eske.

Du trenger ikke pakke inn møblene. Vi beskytter gods på bilen med flyttetepper.

Klær

Klær kan som nevnt gjerne pakkes i store plastposer/ søppelsekker. Dersom du har klær som må henge, og du ikke har egnet pose - snu en søppelsekk opp ned og klipp hull til kleshengern i toppen (bunnen) - og tre klærne inni sekken og kroken på kleshengeren ut av hullet i toppen. Tape sekken nederst, slik at du beskytter mot støv.

Glass og porselen

Glass og porselen pakkes i silkepapir. Du bør unngå å bruke avispapir og annet med trykk på, da de kan avgi trykksverte. Tallerkener pakkes lagvis og plasseres stående i eskene. Fyll så med andre ting eller bare papir. Merk esker som inneholder glass og skjørt innhold.

Malerier og bilder

Malerier og bilder pakkes i bobleplast. Bruke tape til å holde bobleplasten på plass, samt gjerne til å forsterke hjørnene. Det er også viktig å skrive utenpå hva innholdet består av. Bilder og skjøre ting blir plassert øverst på flyttelasset.

Bøker

Det går en hyllemeter bøker på en flytteeske. Bruk bokesker for bøker. Da går flyttingen mest effektivt. Husk å pakke mest mulig kompakt med puter, teppe, o.l. på toppen av bøkene.

Planter

Beskytt planter mot støt og kulde, gjerne med avispapir, papp eller silkepapir. Planter er generelt lite glad i flytting, så det er viktig at du tar godt vare på dem.

Motoriserte redskaper som bruker drivstoff

Motoriserte redskaper som plenklipper, snøfreser, hekksaks, moped og tilsvarende må tømmes for bensin. Dette bør skje i god tid før flyttebilen kommer. Altså noen dager før. Dette for å hindre søl i flyttebilen, samt hindre lukt i møbler etc.

Hvitevarer

Kjøleskap og fryser bør tømmes og avrimes før de lastes på flyttebilen. Oppvaskmaskin må koples fra og slanger tømmes. Husk også å tømme tørketrommel for vann. Dette må skje i god tid før flytting, slik at lekkasje unngås.

Pakketipsene er gitt deg av et erfarent flyttebyrå som jobber i Oslo, Asker og Bærum. Ta kontakt dersom du ønsker å ha mer emballasje og/eller har behov for for flyttebil.