Pakketips for flytting

pakker i garasjen

PS: Dersom du ikke har lyst eller mulighet selv, så kan vi pakke for deg!

Alternativt kan du pakke klart på forhånd og vi flytter for deg.

Generelle tips til pakking før flytting:

Selve nedpakkingen av alt løsøre er det mest tidkrevende ved flyttingen. Bruk stødige og gode flytteesker som du fyller opp best mulig. Legg de tyngste gjenstandene i bunnen på esken, de letteste øverst. Fyll gjerne opp hulrom med puter etc. Ikke pakk i plastposer dersom du kan unngå dette.  Unntaket er klær, da disse posene kan brukes til å støtte opp flyttelasset inni bilen. Vi anbefaler å pakke klær og andre myke gjenstander (dyner bl.a) i store søppelsekker.

Ingen esker bør veie mer enn ca 30 kg. Det tilsvarer omtrent vekten ev en hyllemeter med bøker.

Alltid: Husk å merke alle esker med hva som er inni, og hvilket rom den tilhører. F.eks "Kjøkken", eller "Pernilles rom". Dette vil du sette høy pris på når flyttelasset kommer frem til den nye boligen.

Malerier og bilder

Malerier og bilder pakkes i bobleplast. Bruke tape til å holde bobleplasten på plass, samt gjerne til å forsterke hjørnene. Det er også viktig å skrive utenpå hva innholdet består av. Bilder og skjøre ting blir plassert øverst på flyttelasset.

Glass og porselen

Glass og porselen pakkes i silkepapir. Du bør unngå å bruke avispapir og annet med trykk på, da de kan avgi trykksverte. Tallerkener pakkes lagvis og plasseres stående i eskene. Fyll så med andre ting eller bare papir. Merk esker som inneholder glass og skjørt innhold.

Bøker

Bøker. Det går en hyllemeter bøker på en flytteeske. Bruk bokesker for bøker. Da går flyttingen mest effektivt. Husk å pakke mest mulig kompakt med puter, teppe, o.l. på toppen av bøkene.

Klær

Klær kan som nevnt gjerne pakkes i store plastposer/ søppelsekker. Dersom du har klær som må henge, og du ikke har egnet pose -  snu en søppelsekk opp ned og klipp hull til kleshengern i toppen (bunnen) - og tre klærne inni sekken og kroken på kleshengeren ut av hullet i toppen. Tape sekken nederst, slik at du beskytter mot støv.

Planter

Beskytt planter mot støt og kulde, gjerne med avispapir, papp eller silkepapir. Planter er generelt lite glad i flytting, så det er viktig at du tar godt vare på dem.

Møbler:

Ta ut alle løse hyller i skap. Demonter ustabile garderobeskap og skjøre bordben. Ta vare på nøkler og skruer fra demonterte møbler i egen pose eller eske, og merk hver enkelt pose med hvilket møbel de tilhører. Posene bør legges i en felles eske.

Du trenger ikke pakke inn møblene. Vi beskytter gods på bilen med flyttetepper.

 

Motoriserte redskaper som bruker drivstoff

Motoriserte redskaper som plenklipper, snøfreser, hekksaks, moped og tilsvarende må tømmes for bensin. Dette bør skje i god tid før flyttebilen kommer. Altså noen dager før. Dette for å hindre søl i flyttebilen, samt hindre lukt i møbler etc.

Hvitevarer

Kjøleskap og fryser bør tømmes og avrimes før de lastes på flyttebilen. Oppvaskmaskin må koples fra og slanger tømmes. Husk også å tømme tørketrommel for vann. Dette må skje i god tid før flytting, slik at lekkasje unngås.

 

Pakketipsene er gitt deg av et erfarent flyttebyrå som jobber i Oslo og omegn. Ta kontakt dersom du ønsker å ha mer emballasje og/ eller har behov for for flyttebil. Oslo

Visste du at vi kan pakke for deg?
Dersom du ikke har tid eller lyst, så kan vi pakke ned dine ting. Vi pakker dem i beskyttende flytteesker og bobleplast - og tar vare på alle dint ting. Vi kan også pakke det opp igjen i din nye bolig.
→ Klikk her for tilbud ↵